+ 387 33 452 606
Merzuka Feriza 70, Vogošća

Konceptkorando blue

Nova platforma, novi dizajn, novi motori – naš novi "Gangnam style" Korando donosi potpuno osvježenje na tržište crossovera. Uvodeći značajan broj noviteta za SsangYong, južno korejskog SUV specijalistu, četvrta generacja Koranda poprima moderan, dinamičan, urban, šik izgled. Spajajući niske troškove vožnje sa dinamičnim mogućnostima konvencionalnog porodičnog hečbeka svojim vizuelnim izgledom sa jedne, i avanturistički duh i grube off road sposobnosti jednog SUV-a sa druge strane, Korando je u potpunosti u saglasnosti sa potrebama modernog kupca.

Elegantan SUV perfektnih proporcija je stilizovan u Italiji od strane Giorgetta Giugara, koji važi za najboljeg dizajnera u automobilskoj industriji danas. Linija Koranda je osmišljena tako da naglasi njegove moćne i pouzdane AWD performanse, sa fokusom na kvalitet i privlačnost. Novi Korando preuzima moderan, stilizovan SUV oblik održavajući robusnu privlačnost koja leži u srcu današnje SSangYong Motors Kompanije. 

Prefinjen univerzalni stil je prijatan i udoban za svakoga

 
korando sport 1

Zadnji dio sa dvostrukom izduvnom granom u dvije nijanse, pruža dinamičnu sliku startnog sprintera. Korandov spoljašnji dizajn usavršen agresivnim grafičkim elementima predstavlja sinergiju moći i elegancije.

Unutrašnji dizajn Koranda odražava orijentalnu umerost i suptilnost. Prednja konzola, inspirisana raširenim krilima je nevjerovatno elegantna a instrument tabla sa dva velika brojčanika, razdvojena digitalnim displejom je jednostavna i lako razumljiva. Korandovim enterijerom, dizajneri su uspješno uklopili visok kvalitet uz maksimalno iskorišćen prostor, udobnost i praktičnost u kabini koja je u potpunosti prilagođena vozaču.

 

korando zendDizajniran i razvijen da zadovolji ekološke standarde, Korando nudi uštedu u potrošnji goriva i nisku emisiju CO2. Dodajući tome dokazanu snagu i sigurnost koja je osnovna karakteristika ovog SUV specijaliste, udobnost i prefinjenost premijum brenda, što SsangYong svakako jeste, dobijamo funkcije koje čine Korando najboljim u svojoj klasi.

Korando je vodeći brend SUV segmenta u Južnoj Koreji i skoro 40 godina je sinonim za ispunjenje snova i strasti. U Ginisovoj knjizi svjetskih rekorda drži titulu "Najdugotrajnijeg korejskog brenda” Danas Korando stremi da bude priznat kao premijum SUV vozilo. Četvrta generacija korejske SUV ikone stiže sa novom platformom, novim izgledom karoserije i pametnim izborom novih motora.

 

Unutrašnjost


 

  • Prvoklasne karakteristike i mnoštvo prostora

  • Vrhunski komfor za vozača i putnike

  • Čista i ergonomska unutrašnjost

  • Podesiva sjedišta su opremljena grijačima

Unutrašnjost je udobna i svedena, a prostor namjenjen za vozača maksimalno iskorišćen i praktičan. Svi prekidači kao i ručica mjenjača su tretirani posebnim antibakterijskim premazom. Kao posljedica, upravljanje Korandom je zabavno, prijatno i jednostavno.

 Unutrašnjost - funkcionalna i fleksibilna

Podesiva sjedišta su opremljena grijačima i pružaju udobnost kako vozaču tako i ostalim putnicima. Zadnja sjedišta su višestruko sklopiva što omogućava veću upotrebljivost unutrašnjosti automobila, a veliki broj ugrađenih pregrada omogućava siguran i dobro organizovan prevoz prtljaga.

5 sedišta - pun kapacitet - Omogućava udobnu vožnju za 5 odraslih osoba.

2. red sjedišta preklopljen 40% - Omogućava prevoz dugih objekata kao što su skije ili golf torbe.

2. red sjedišta preklopljen 60% - Omogućava prevoz predmeta velikih dimenzija.

2. red sjedišta u potpunosti preklopljen - Omogućava maksimalni tovarni kapacitet.

Spoljašnjost


 

 

LED dnevna svjetla i prednja svjetla daju automobilu sofisticiranost, okrugla svjetla za maglu daju uzbudljiv kontrast udarnim i masivnim odbojnicima.

Mrežasta maska hladnjaka doprinosi sportskom izgledu prednjeg dijela, branik je u dvije nijanse sa hromiranim detaljima doprinose dosljednosti u dizajnu.

Dodatno LED svjetlo u retrovizoru osvjetljava okolinu prilikom ulaska ili izlaska iz automobila i time doprinosi većoj bezbjednosti za vozača i suvozača.

Kombinacija zadnjih svjetala odiše jedinstvenim, prefinjenim linijama. Hromirani detalji na petim vratima dodaju luksuznom izgledu.

Na sportskom stražnjim spojlerom , treće stop svjetlo je opremljena LED tehnologijom, koje je visoko pozicionirano i time osigurava dobru vidljivost .

LED tehnologija je integrirana zadnja svjetla, što povećava vidljivost stražnjih pokazivača smjera i daju sklad ukupnoj slici.

Tehnički podaci


korando 4

Kreiran od strane iskusnog 4WD proizvođača SsangYong-a, Korando svojom strukturom obezbjeđuje stabilnost na putu i van njega. Novi pogon i prenos svojim naprednim tehnologijama obezbjeđuju nevjerovatno iskustvo u vožnji koju možete i očekivati od kompaktnog SUV-a.

Tri moćna a ekološki čistija motora obezbjeđuju dinamične performanse i veću ekološku zaštitu.

korando 7

2.0 litarski XDi motor obezbjeđuje maksimalnu snagu od 175 ks sa maksimalnim obrtnim momentom od 360 Nm. Optimalni obrtni moment je podjeljen u rasponu između 2,000 - 3,000 rpm što omogućava ubrzavanje bez opterećenja pri malim brzinama uz ekonomičnu potrošnju od 6.0 l/100 km. Novi 2.0 litarski eko dizel motor sa 149 ks donosi još veću uštedu u potrošnji goriva i smanjenu emisiju CO2 od 147 g/km.

2.0 litarski benzinski motor proizvodi maksimalnu snagu od 149 ks i obrtni moment od 191 Nm, a odlikuje ga izrazito konkurentna potrošnja goriva od 6.2 l/100km.

Završni test za sve nove motore je test pouzdanosti, a Korando je sa najvišim ocjenama prošao test izdržljivosti Mercedes-Benza. Ovo je najteži ispit na svijetu za bilo koji novi motor, koji ima za cilj da ispita granice izdržljivosti prije nego što novi proizvod bude postavljen ispod haube. Korandov novi motor je konačnu dozvolu za upotrebu dobio nakon što je prošao i testove vožnje po najekstremnijim uslovima.

Primjena novih tehnologija koje imaju za cilj smanjenje buke i vibracija omogućavaju veće uživanje u vožnji bilo da se radi o startovanju, povećanju ili smanjenju brzine.

 korando skrzynia

6-stepeni manuelni mjenjač

Koristeći širok raspon, 6 - stepeni manuelni mjenjač poboljšava iskorišćenost motora i ekonomičnost na niskom broju obrtaja pri vožnji na auto putu. Efikasnost i izdržljivost motora su takođe povećane optimizovanjem protoka ulja, dok je posebna pažnja inžinjera posvećena opterećenju mjenjača pri svim brzinama.

6-stepeni automatski mjenjač

6-stepeni automatski mjenjač koristi E-Tronic i sistem koji obezbjeđuje dinamičnu vožnju i optimalno mijenjanje stepena prenosa automatski se prilagođavajući temperaturi ulja i uslovima na putu. Standardni režim automatskog mjenjača se koristi pri normalnim uslovima na putu kako bi pružio optimalne performanse, dok zimski režim dozvoljava kretanje iz druge brzine što sprečava proklizavanje na snijegu ili ledu.

Elektronski kontrolisan AWD sistem

Korandov AWD sistem je dostupan na zahtjev. Ova tehnologija omogućava određivanje uslova vožnje i prijanjanja točkova prije nego što raspodjeli snagu onim točkovima kojima je najpotrebnija.
Srž Koranda je bezbjednost. U kombinaciji sa ESP (Program elektronske stabilnosti) i ABS (Sistem protiv blokade točkova), pogon na sva četiri točka obezbjeđuje najbolje prijanjanje točkova na podlozi i kontrolu bez obzira na uslove na putu.

korando 2WD 

Normalni uslovi na putu

Uglavnom se koristi 2WD

Pri normalnim uslovima vožnje 100 % obrtnog momenta motora se prenosi na prednje točkove kako bi se Korando kretao efikasnošću porodičnog hečbeka.

 
 korando 4WD  

Snijeg i led na putu

4WD za bolju stabilnost

Čim prednji točkovi počnu slabije da prijanjaju na podlogu, snaga se distribuira na zadnje točkove kako bi se omogućio bezbjedan, stabilan i pouzdan nastavak vožnje. Ova tehnologija igra važnu ulogu i pri izvlačenju na usponima, omogućavajući da se Korando pokrene lako i bezbjedno.

 korando 4WDL  

Usponi sa snijegom i ledom

50:50 raspodela snage između prednjih
i zadnjih točkova (4WD Lock)

Oslanjajući se na svoje znanje vezano za 4x4 tehnologiju, SsangYong nije zaboravio ni na svoje kupce koji će Korando koristiti na nepristupačnim putevima ka kamp mjestima ili zimskim avanturama. Iz tog razloga su inžinjeri osmislili manuelno zaključavanje diferencijala kako bi snaga bila ravnomjerno raspoređena između prednjih i zadnjih točkova pri brzinama manjim od 40 km/h.

 

 Specifikacija


 Korando (Euro 5) - Tehničke karakteristike

Engine 200 CDI 200 CDI HP 200 E
Driven Wheels FWD AWD FWD AWD FWD AWD
Engine Fuel - Diesel Petrol
Fuel System - Common-rail, high pressure, direct injection Multi point injection
Capacity cc 1'998 1'998
Cylinders - 4, in-line 4, in-line
Performance Max. power kW/rpm 110/4'000 129/4'000 110/6'000
PS/rpm 149/4'000 175/4'000 149/6'000
Max. torque Nm/rpm 360/1'500~2'800 360/2'000~3'000 197/4'000
Max. speed km/h 180 195 (186) 163 (165)
Acceleration 0-100 km/h sec 10.9 10.0 10.8 (10.3) 10.8 (10.3) 12.2 (14.6) 12.2 (14.9)
Drivetrain Transmission - Manual, 6 speed or Automatic, DSI 6-speed E-Tronic
Suspension Front - MacPherson Struts, with coil springs and gas-filled shock absorbers. Anti-roll stabilizer bar.
Rear - Multi-link, coil springs and gas-filled shock absorbers. Anti-roll stabilizer bar.
Steering - Electric power assisted rack and pinion
Brakes Front - Ventilated disc
Rear - Solid disc
Wheels - Alloy Type, 6.5J x 16 or 6.5J x 17 or 6.5J x 18
Tires - 215/65 R16 or 225/60 R17 or 225/55 R18
Dimensions Overall length mm 4'410
Overall width mm 1'830
Overall height mm 1'675 (1'710 with roof rack)
Wheelbase mm 2'650
Min. clearance mm 180
Min. turning radius m 5.4
Luggage space Seats unfolded litres 486
Rear seats folded litres 1'312
Weight Gross vehicle weight kg 2'100~2'260
Curb weight kg 1'591~1'755
Gross trailer weight Braked kg 2'000 1'500
Unbraked kg 750
Fuel Combined consumption l/100km 5.5 5.9 6.0 (7.3) 6.4 (7.5) 7.5 (8.0) 8.2 (8.5)
CO2 (combined) g/km 147 157 157 (194) 169 (199) 175 (185) 192 (198)
Fuel tank capacity litres 57
Emission standard - Euro 5

 Cjenovnik


 

Korando cjenovnik ....